celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
FLAŞ HABER:
Ana Sayfa MEB Personel 23 Mart 2024 15 Görüntüleme

2024 yılı en çok hangi branştan atama yapılacak?

2024 yılında gerçekleştirilecek olan öğretmen atamaları için heyecan dorukta. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaklaşan atama süreciyle ilgili sessizliği, adayları merak içinde bırakırken, geçmiş yılların verileri tahminleri şekillendiriyor.

Geçtiğimiz yıl 27 Mart’ta ilan edilen 45 bin öğretmen ataması, bu yılın atama sürecinin de erken başlaması beklentisini arttırıyor. Özellikle Bakan Tekin’in, 2023 KPSS puanlarıyla atama yapılacağına yönelik açıklaması, adayların sabırsızlığını artırıyor.

2023 yılı atama sürecinde, Sınıf Öğretmenliği, Rehberlik, Okul Öncesi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşlarında en fazla atama yapılmıştı. Bu durum, 2024 atamalarında da benzer bir dağılımın olabileceği tahminini güçlendiriyor.

Bakanlık tarafından kamuoyuna henüz bilgi verilmezken en çok hangi branştan atama yapılacağı merak edildi. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında gerçekleşen 45 bin öğretmen ataması sırasında Bakanlık kadrolara göre kontenjan dağılımını şu şekilde yapmıştı:

Sınıf Öğretmenliği 7.878

Rehberlik 3.604

Okul Öncesi Öğretmenliği 3.269

İlköğretim Matematik 2.656

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.604

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com